2007. márcus 24.

Ki szélt vet, vihart arat

A Kurucinfo nevű nyilasportálon, márcus 24-én közzétettek egy olvasói cikket, "Miért szereti a világ a gazember románokat?" címmel. Senkinek nem javasoljuk, hogy benézzen a fröcsögő álhírportálra, hisz az ott látható szennyek sérthetik egyes jóérzésű emberek nyugalmát, ezért inkább idemásoltuk a szóban forgó írást:

"Olvasó: miért szereti a világ a gazember románokat?2007-03-24. 12:22:21
Utálom a sportot belevegyíteni a politikába, vagy fordítva, de amit a román-magyar vízilabda meccsen láttam, az Trianonra emlékeztetett, hisz a nemzetközi bírák, az antivízilabdát játszó románoknak fújták a sípot. Hogy miért szereti a világ a gazember románokat, rejtély?! A toldozott-foltozott egzisztenciájú, hídak alatt felnőtt, politikai bokorban született románokat, sötét erők, újból európai szociális segélyhez juttatták, hogy felzabálhassák egész Európát, s aztán tovább rágcsáljanak világszerte.Toducz, Mikháza"


A Partizaninfo megválaszolja a mikházai nyilsatestvér kérdését:

A világ, ha nem is szereti, de azért fogadja el jobban a románokat, (de beszélhetnénk szerbekről, szlovákokról, csehekről, bulgárokról, albánokról) mert ismerve a külhoni híreket és történelmet, a legtöbb szomszédos ország népe igyekszik nem folyton összerúgni a port a vele szomszédos népekkel és nem ad helyet a manapság kevésbé divatos náci eszmeiségeknek.
Romániáról mindenki tudja, hogy az első világháborúban nem a háborút kirobbantó német szövetségesek oldalán vett részt. Nem igyekszik a II. világháború háborús bűneit legitimizálni, sőt, az első adódó pillanatban szembefordult a nácikkal 1943-ban. Nem indított hadüzenet nélkül támadást Jugoszlávia ellen négy hónappal az "Örök barátsági szerződés" megkötését követően 1941-ben, mint Horthy-Magyarország és nem ad helyet nyíltan náci ideológiájú megemlékezéseknek a Bukaresti várban 2007-ben, mint nyugati szomszédja...
Romániában nem olyan gyakori a "vendégszerető magyarokhoz" inkább köthető túristák lehúzása sem.
Ami a sportot illeti, a román szurkolók ezidáig még nem randalíroztak külföldön (például Hollandia városaiban) futballmaccsek alkalmával, nem végeztek rombolást külföldi városokban, mint a Ferencváros nevével fémjelzett "magyar" futballszurkolók...

Kedves mikházai vérmagyar testvér! A negatív véleménynek legtöbbször előzménye van. Ezt egyébként pont a magukat "magunkfajtának" nevezők szokták hangoztatni, a zsidósággal kapcsolatos ellenérzéseik kapcsán... No, hát ucu neki! Itt az ideje tükörbe nézni!